Friday, June 19, 2009

Malacca - Here I Come!

Pagi ini aku nak ke Melaka kerana mengikuti rakan perniagaanku melawat tapak projeknya di Cheng. Bagi yg tak tahu ada tempat nama Cheng, boleh google sendiri hehehe

Projek kecik aje - tak sampai RM0.5 juta. Kerja2 menukar tangki minyak. Ya aku masih bergelumang dgn minyak sekali sekala.

Sudah lama aku tak solat Jumaat di Melaka. Hari ni nak pergi masjid mana tak tahu lagi. Tengok keadaan. Tapi antara perkara yg aku suka dgn Melaka, masjid terdapat di mana2 walaupun ada yg lebih kecik dari surau kat rumah aku hehehe.

Kalau sempat aku nak singgah Sg Udang nak betulkan spek aku. Dulu aku buat spek tu kat situ masa Atikah belajar di MRSM Trendak. Aku nak ayat tuan kedai cermin mata tu cas murah2 aje kat aku utk repair ini atau lagi bagus kalau dia bagi free.

Kalau aku tak sempat melawat blog kalian hari ni, kalian tahu kenapa.

29 comments:

  1. jgn lupa beli buah Melaka yer.hehe..

    ReplyDelete
  2. saya pun dah lama tak pi jenjalan melaka... nanti dah habis bayar hutang nak pi jalan-jalan ah... Mueheheheheh :D :D

    ReplyDelete
  3. kami mgalu2kan kedatangan tuan hamba... hehe

    ReplyDelete
  4. hmm..Melaka..penuh memori indah!!

    ReplyDelete
  5. tak sempat meronda bandar hilir ke?

    ReplyDelete
  6. ..murah rezeki..
    ..kimsalam pada atikah ye..
    ;)

    ReplyDelete
  7. surau umah yb patut dipanggil mesjid ghitewww.. salammms jumaat yb

    ReplyDelete
  8. sambil-sambil tu buleh jalan-jalan :D

    ReplyDelete
  9. kalau nak cari tempat makan yang sedap sedap , kena tanya Kak Sya dan Kak Lady tuuuu

    ReplyDelete
  10. dah sampai Melaka ke blom nih....?

    ReplyDelete
  11. hati2 parking helikopter...
    karang melayang beca2 yang dok tepi jalan tu huhuhu

    ReplyDelete
  12. Patutlah masa tengah ngajar tadi ada bunyi hon kereta kat trafik light Hospital Pantai....ko teropong aku je ye....

    lain kali, bila lampu hijau jangan jalan terus kat trafik light tu, ko belok kanan dulu...jumpa ofis aku dulu...buleh air secawen....

    ReplyDelete
  13. tempat kelahiran saya tuh...
    kirim salam ngan ohang melaka eh....

    ReplyDelete
  14. PenyuBiru,
    Kalau beli buah melaka tak sempat sampai KL habis dah aku makan.

    syah,
    kalau nak jimat wang kita pergi hari aje. Bukan jauh sgt hehehe

    teja,
    aku nak bagi tahu ko satu perkara. Aku tak jadi pergi Melaka pagi tadi walaupun kawan aku dah dtg ke rumah aku. Ini di atas sbb2 tertentu yg tak boleh aku bagi tahu.

    Apapun aku ucapkan terima kasih kerana ko sudi mengalu2kan kedatangan aku. aku terharu huhuhu

    tchersally,
    no 4 masih dalam kuota hikks

    tchersally lagi,
    kenangan terindah reunion hehehe

    ReplyDelete
  15. juliet,
    aku tak jadi pergilah kerana sbb tertentu. Lain kali kalau ko nak ikut, boleh kita ronda2 bandar hilir. Aku boleh belanja ko cendol hehehe

    zaren,
    amin.
    Atikah kan ada kat rumah ni. Dia dah nak masuk IPTA minggu depan dan bukan di Trendak lagi. ngeh3x

    en_me,
    sudah ada banyak masjid dekat2 kawasan ni. Dalam jarak 2km radius ada 3 masjid.

    Akmal,
    uncle dah puas jalan2 kat Melaka. hehehe

    pB,
    wsalam.

    pB lagi,
    bolehlah pB tolong tanyakan utk trip saya yg akan datang. hikks

    Nurul,
    thanks sis. walaupun aku tak jadi pergi, aku sentiasa take care hehehe

    ReplyDelete
  16. zue,
    salam sabtu dan salam hujung minggu hehehe

    kts,
    apasal sikit sgt? Kalau aku pergi lain kali aku belikan ko 58kg - lebih berat dr berat badan ko tu. ngeh3x

    haruan tasek,
    a famosa yg di bandar hilir atau di alor gajah? hehehe

    tasek,
    tak jadi pergi. Kalau jadi mesti aku singgah opis ko. Ko kan dah janji nak belanja aku teh tarik kat Syubaidah hehehe

    ReplyDelete
  17. NL,
    Kalau aku pegi pun aku tak bawak heli. Aku tengah servis heli aku kerana esok pagi aku nak guna balik kampung. Aku nak tayang dgn org kampung ngeh3x

    Jard,
    ko pergi JB pun ko tak belikan aku sebenier huhuhu

    sonata,
    itu bukan hon kereta akulah sbb aku tak jadi dtg.

    Lain kali aku kena bawak lori kontena sbb kawan2 kirim mcm2 brg. Aku takut kalau aku korner ke sekolah ko, jln pegi umah tyt jam. Jadi aku rasa elok aku terus ke Bed Hill hehehe

    adnel,
    la ko org melaka rupanya! Melaka kat mana be?

    ReplyDelete
  18. ..sebab ada di rumah la mintak kim salam ngeh3 jugak..

    ReplyDelete
  19. tangki rumah aku bocor boleh call ler ni

    lalala

    ReplyDelete
  20. tak cakap pun nak datang melaka...cheng tu sebelah dapur aku jek..yb nih!!

    ReplyDelete
  21. zaren,
    insyaAllah nanti uncle sampaikan hehehe

    kapten,
    setakat tangki air kecik2 ni aku tak mainlah. Paling kecik pun 40,000 liter. Boleh banjir rumah ko tu hehehe

    INTAN,
    Bolehlah kita pegi sana sama2 lain kali. Ramai kawan blogger kita ada kat sana. ngeh3x

    sue,
    lain kali kalau aku pegi Melaka aku roger ko. Bolehlah singgah rumah ko makan lauk asam pedas hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails