Tuesday, June 9, 2009

Lawak Bodoh

Hari ini aku tak nak tulis panjang2 sebab aku nak cabut pergi Klang kejap lagi. Kalau ikut pengalaman minggu lepas semasa mengemukakan pelan Kebenaran Merancang, pelan Bangunan dan pelan Kejuruteraan ke OSC (One Stop Centre), satu hari aku kat sana. Hari ini ada satu lagi projek yg kami nak kemukakan permohonannya ke OSC. Kami dah tak mahu buat permohonan serentak macam minggu lepas. Harap2 hari ni cepatlah selesai sebab petang ni aku ada 2 lagi temujanji.

Yang atas tu intro aje - bukan lawak bodoh!

Kalau kalian pandai, dalam banyak2 herba, herba apa yg paling kelakar?

Cuba fikir!






Dah dapat jawapannya?



Anda yakin dgn jawapan anda??



Anda mahu gunakan talian hayat???



Talian yg mana satu?



Anda ingin bertanya dgn saya? Pilihan bijak!!


OK En Yunus, rakan anda ingin bantuan anda untuk menjawab soalan ini. Apakah jawapannya En Yunus?



Jawapannya ialah jeng jeng jeng



Temu lawak!

47 comments:

  1. hik hik hik...

    tak bersalah temu lawak tu...

    pssstt... klu makan temu lawak tu, kompem boleh menang raja lawak... hikkkkkkkksssssss

    ReplyDelete
  2. selamat bertemujanji... semoga urusan berjalan lancar :D

    ReplyDelete
  3. kts,
    opps kenapa ko terkesima. tak dapat jawab lah tu

    kts no 2,
    mana aku ada kata temu lawak tu bersalah.
    ko ajelah yg makan temu lawak tu supaya ko boleh gantikan si nabil jadi raja lawak. dia pun dah kaya sekarang tak payah susah2 kerja mcm kita ni huhuhu

    kts no 3,
    terima kasih. baik hati ko hari ni.

    psst - kenapa tak cukupkan 4. Oh no 1 kan dah diisi oleh emak adam wakakaka

    ReplyDelete
  4. kenapala line aku slalu dipotong,,,:((
    o0h,,jap ea,,,

    ReplyDelete
  5. eh!,,
    ku jawab ulam raja,,
    erk,ulam raja tuh herba ker? kihkih

    ReplyDelete
  6. siapa makan temu lawak nie boleh jadi lawak ke

    ReplyDelete
  7. oh ya nak makan herba nie, boleh masuk raja lawak tahun depan.... hu..hu..

    ReplyDelete
  8. tu la sebhagian drpd keja sy dr dulu kini & ...... berurusn dgn org tu org nie.. kesana kemari.. uhhhhh

    ehhh lawak tu x smpat nak jawb dah dijwb so terima lah jwpan tu...

    ReplyDelete
  9. temulawak bukan nama bedak jugak ke?? ehehehe

    ReplyDelete
  10. ingatkan keledek tadi,kekekeke.

    ReplyDelete
  11. ha'ah jugak..bagus2..tp sape ntah yg bagi nm temulawak tu temulawak...

    pandai betul menyelitkan elemen2 ceria dalam dunia herba masa kini

    ReplyDelete
  12. baru pagi tadi aku ternampak kotak ubat bertulis "temulawak" kat kedai. dan terpikir "bleh buat satu entri kat blog ni.."

    tup tup bukak blog, ko dah buat dulu. ceh!

    ReplyDelete
  13. wah...sungguh suka bertemu dan berlawak......heheheheh

    ReplyDelete
  14. ko masuk la raja lawak taun depan bang..konfem aku afundi ko nati. hikhik

    ReplyDelete
  15. hehehehe pabila YB buat lawak pagi2 nih terasa keceriaan menyelubungi sepanjang hari...

    temu lawak tu dia macam kunyit ke YB, say atak pernah makan... dan tak pernah nampak pokok dia secara live!

    ReplyDelete
  16. semoga berjaya... good luck dan succes succes...

    ReplyDelete
  17. Temu lawak ni antara herba utk kesihatan dalaman..awet muda gitu!

    arwah ayah dulu suka mkn sbg ulam..hiris nipis cicah sambal belacan..berkhasiat..

    ReplyDelete
  18. temu lawak ni ulam2an kan?....mcm ubi pun ye..mcm halia yg beso pun ye...dasatnya...rasanya 1st time aku tgok gambo...ke selama ni nmpk kat kedai tp aku xtau natang apalah itu..heh

    ReplyDelete
  19. Banyak khasiat temu lawak ni...Tak caya, cuba makan...

    ReplyDelete
  20. Antara khasiat temulawak : Menurunkan kadar kolestrol dlm darah, penawar penyakit hati dan buah pinggang,dan menambah selera makan...

    Makan temulawak pun, boleh awet muda :)

    ReplyDelete
  21. amvoii... sejak bila pulak masuk akademi raja lawak nii?

    ReplyDelete
  22. lawaknyerrr abang yb tewww..

    ReplyDelete
  23. aku kompius td, skali ty jiran sebelah dia tau lak jawapan temulawak..

    ReplyDelete
  24. kompem ke klu aku mkn temulawak boleh menang raja lawak??
    apa kata ko cuba dulu.. hikkss

    hari2 pun aku baik hati!!!

    errrr... tak nmpk pun komen mak adam?? hik hik hik

    ReplyDelete
  25. sakura,
    ko jgn jeles kts first arini sbb semalam satu petang dia tak masuk. Jadi pagi ni dia dah standby siap2 nak dpt first hehehe

    sakura lagi,
    ko teka temulawak ke? Bijak2. Kita minum dulu!

    una,
    kts dah masuk 1/2 jam sebelum ko mana org tak potong line ko?

    una no 2,
    aku bagi can ko gunakan talian hayat ko tak nak. Adake ulam raja. Tak kelakar langsung ngeh 3x

    haruan tasek,
    kalau ko jumpa (temu) benda ni terus ko makan mesti lawak. Tapi kalau ko teragak2 nak makan, tak lawak jadinya kehkehkeh

    haruan tasik,
    kalau semua pakai taktik sama tahun depan, sudahlah nak dpt menang percuma hehehe

    ReplyDelete
  26. Salam....



    Ku ingin tumpang beraksi di gelanggang selalu-selalu..


    apakan daya...





    Line tumpang orang ni...


    curi-curi...

    ReplyDelete
  27. kuIna,
    dah line kita sama jadi kerja kita sama. Hari ini selepas submit KM di OSC saya merayau merata bandar Klang dan Port Klang utk submit ke Syabas, JKR, JPS, TNB ( 2 tempat), Bomba. Dah mcm treasure hunt pulak hehehe

    Awak scroll ke bawah cepat sgt sampai tak sempat nak jawab. Lain kali saya tak nak bagi jawapannya di n3 yg sama ngeh3x

    Jard,
    biar betul ko jard? Tapi aku rasa ko betul hehehe

    psst - takkan ko nak pakai bedak temulawak. Terbantut transformasi ko nanti wakakaka

    juliet,
    mcmana ko boleh terfikir keledek? Jawapan yg menarik! hiks

    citahrudin,
    terima kasih kerana singgah di blog ini.
    Saya tak buat lagi kajian tentang sapa yg bagi nama temulawak tu. Kalau ko rajin ko tolonglah carikan jawapannya.

    Elemen ceria penting utk menaikkan semangat org memakan herba yg mmg kureng mendapat sambutan di kalangan org ramai.

    PenyuBiru,
    asudala ko. Tiap kali aku buat n3 pelik sikit maka ko pun terfikir nak buat n3 yg sama kah kah kah.

    psst - pagi tadi aku nak cepat tulah aku tak buat kisah aku atau famili aku yg selalunya lebih panjang dan berbelit2 hehehe

    dcrysz,
    ko cakap ttg kita ke? aku rasa kalau kita bertemu mesti ko bnyk buat lawak ngeh 10x

    tijah,
    tak payahlah tijah. aku bimbang kalau aku menang ramai sgt peminat aku dan aku akan jadi sibuk tahap gaban melayan mereka. Tak dptlah aku blogging huhuhu

    ReplyDelete
  28. NL,
    saya buat lawak bodoh aje. Nampak benda ni masa saya pergi pasar semalam.

    temulawak bukan mcm kunyit tapi mcm yg dalam gambar tu lah. Pokok dia sy pun tak pernah tengok hehehe

    NL lagi,
    terima kasih. Hari ni urusan di OSC lebih cepat berbanding masa kami submit plan minggu lepas. Semoga kelulusannya pun cepat jugak.

    tchersally,
    kurang2 sally tahu ttg temulawak. Sally tak makan ke supaya awet muda?

    intan,
    kiranya tak rugilah aku buat lawak bodoh ni. Lepas ni ramai yg dah tahu temu lawak hehehe

    Na Shari,
    saya pun tak pernah makan. Sedap ke?

    Na Shari lagi,
    awak nampak boleh jadi pakar temu lawak. Banyak khasiat benda ni rupanya.

    pB,
    ??? !!!

    ReplyDelete
  29. Shifu,
    belum masuk akademi lagi baru nak cuba bakat hehehe

    tasik,
    kat melaka kurus2 ke? hehehe

    en_me,
    lawak bodoh aje ngeh 3x

    cik konfius,
    you live up to your name! nasib ko gunakan jiran sbg talian hayat.

    kts no 4,
    temulawak tu gemuk2 rasanya tak habis kalau aku nak makan sorang. Apakata kita share? Lepas makan kita buat lawak.

    hari2 lain tu tak tahulah aku samada ko baik ke tidak tapi hari ni ko baik semacam. errr ada apa2 ke?

    Emak adam tak payah tulis komen dia. Dia cakap kat aku direct ngeh 7x

    ckLah,
    wsalam. terima kasihlah kerana dlm curi2 ko masih singgah kat laman blog bakal besan ko ni hehehe

    ReplyDelete
  30. Salam kenai YB...
    Memang sungguhlah temu tu lawak....
    dan Selamat bertemu janji
    ugh... ada kaitaN ke tuh???????

    ReplyDelete
  31. temulawak itu tergolong herba ye?? Woo... kini baru ku tahu.... :D :D

    ReplyDelete
  32. kacip tadek org juai ka YB hehehee

    ReplyDelete
  33. kalau jumpa mmg makan..ala-ala kunyit ..

    ReplyDelete
  34. adnel,
    salam kenal. Terima kasih sudi singgah dan meninggalkan jejak.
    Kalau awak makan temu lawak ingatan awak akan kuat dan tak akan lupa harijadi hubby lagi hehehe

    Temujanji sebelah petang tadi cancel ngeh3x

    kapten,
    kalau ko tak pernah jumpa mesti ko tak dpt jawab soalan aku tu hehehe

    ReplyDelete
  35. syah shah,
    aku rasa herbalah mcm tongkat ali, kunyit, cekor dan yg sewaktu dgnnya.

    NL,
    takde pulak dijual kat tempat aku ambil gambar temulawak tu. Ko nak bagi sapa minum kacip tu ngeh3x

    Cinta Cukulet,
    takda markah utk ko hehehe

    tchersally,
    wah utk awet muda sally sanggup makan temulawak ni hehehe

    ReplyDelete
  36. errr errk nak bagi saper ek..

    macamaner nak makan benda tu semua eh.. macam temulawak, kacip fatimah klu tonkat ali, rebus minum air...

    ReplyDelete
  37. NL,
    ko bagi ajelah aweks ko yg ramai tu. takkan ko nak minum kacip fatimah - apa yg ko nak kacip? kah kah kah

    ReplyDelete
  38. haaaaaaaaaaa awek ramai mana pulak nih hehehee...

    buleh terkacip jugak ker kalau org laki minum wakakaakakaaa

    ReplyDelete
  39. NL,
    kan ko suka mengayat takkan takde yg sangkut?

    takde makna lelaki minum kacip fatima. Buat panas badan aje hehehe

    ReplyDelete
  40. Fuhhhh.....jadi jugak temu itu di lawakkan yerrr! Tak sangka you!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails