Monday, June 22, 2009

Dinner 2 Dalam 1

Petang semalam kami sekeluarga makan di luar sempena:

1) Hari Bapa
2) Harilahir Haizam yg ke 13 hari ini (Isnin)

Cadangan asal nak ke Kajang makan sate perut tapi kerana cuaca kurang memberangsangkan, kami ke gerai sate di Taman Melati saja. Bila kami sampai di situ baru nak hidupkan api. Takkan nak tunggu. Jadi kami ke tempat ni (lihat gambar bawah)


Ini restoren makanan Chinese Muslim. Penuh semeja budak2 tu order. Hari Bapa, bapa yang bayar! huhuhu


Makanannya sedap. Antaranya ikan Kuah Khas ini.

Sebelum

dan . . . sesudah

Adam pun tak ketinggalan ingin menikmati apa yg kami makan. Semua dia nak rasa.

Adam sedang disuapkan sup sirip jerung oleh Atikah

Cukuplah gambar tu pagi2 ni. Takut ada yg terasa lapar pulak.

Kepada Haizam,

"Selamat Hari Lahir yg Ke13. Dah pergi makan semalam tak payah beli kek lah ya hehehe"

30 comments:

  1. nak buat ucapan nih..slmt hari bapa kpd YB..selamat hari lahir kpd anakanda Haizam..moga semuanya gembira sejahtera..

    uikkss..makan sirip jerung???..hehe sian jerung...

    ReplyDelete
  2. hari-hari hari bapakkkkk!!!!!

    ReplyDelete
  3. Saya ke Leha Kelfood, aiseh, rugi tak jumpa,kalo tidak buleh tumpang sekaki,hehe. Selamat Hari Lahir Untuk Haizam.

    ReplyDelete
  4. tchersally,
    Tahniah. Usaha tangga kejayaan. Tapi ramai yg dah tak pakai tangga - mereka pakai lift hehehe

    tchersally lagi,
    clap clap clap!
    Terima kasih di atas ucapan itu.

    Jerung ni bahaya. Dari dia makan kita lebih baik kita makan dia dulu hehehe

    ONE ZABA,
    kalau macam tu hari2 ko dapat hadiah le?
    Kalau aku hari2 kena belanja keluarga aku makan, boleh botak. Cukuplah setahun sekali ngeh3x

    juliet,
    ceit. pandang aku ke situ, ko pun ke situ. Aku skodeng jugak NLA kot2 ko ada kat sana. Rupanya ko kat Leha. Ko pegi dgn sapa semalam?

    ReplyDelete
  5. sonoknyerr bapak yb ittewww..

    ReplyDelete
  6. haha.. bapa plak yg bayar.. sian ko.. ahaha

    ReplyDelete
  7. ye2x hari bapa..bapa yg bayar...lain2 hari pun bapa jugak ya?

    ReplyDelete
  8. aslkm..

    mlihat pd gmbar, pasti seronok makan brkluarga. itu satu cara utk mgeratkn hbgn kekeluargaan..
    smga ikatan kekeluargaan YB harmoni ke akhir hayat. amiin.

    laa ni depa msh d bwh tanggungan YB, kena la YB bayor, kn? nti depa dh bgaji, baru giliran depa plak utk bawa n blnja 'si bapa' pulak..
    :D

    slmt u/tn buat ankda YB. smga Allah rhmati n brkahi hidupny spnjg hyt. amiin.

    wslkm.

    ReplyDelete
  9. aslkm..

    mlihat pd gmbar, pasti seronok makan brkluarga. itu satu cara utk mgeratkn hbgn kekeluargaan..
    smga ikatan kekeluargaan YB harmoni ke akhir hayat. amiin.

    laa ni depa msh d bwh tanggungan YB, kena la YB bayor, kn? nti depa dh bgaji, baru giliran depa plak utk bawa n blnja 'si bapa' pulak..
    :D

    slmt u/tn buat ankda YB. smga Allah rhmati n brkahi hidupny spnjg hyt. amiin.

    wslkm.

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Bapa buat YB... Dan Selamat Hari Ulangtahun buat Haizam...

    Err... tak baik makan sup sirip jerung tau... jerung skang ni makin pupus ohkek...

    yang ikhlas,
    pencinta alam... :D :D

    ReplyDelete
  11. en_me,
    Sekali sekala makan luar dgn famili mmg seronok hehehe

    Jard,
    aku tak kisah asal everybody happy ngeh3x. Kalau ko nak join lain kali pun boleh sbb famili ko jauh kat Sabah hehehe

    shaliza,
    Mungkin itu antara sbb kenapa ramai org syg bapak mereka hehehe

    amal,
    mualaikum salam

    Yg ada semalam semua seronok. Cuma kami terkilan sikit sbb anak kami yg ke3 dah balik asrama di Serting.

    Belanja keluarga insyaAllah dpt pahala. Bila mereka dah kerja terpulanglah kalau nak belanja emakbapak mereka. Org tua berapa sgtlah makannya.

    Terima kasih atas ucapan dan doa amal tu.

    syah,
    Terima kasih.

    Semasa aku nak tulis ni aku dah agak akan menimbulkan kontrovesi dgn pencinta alam mcm ko! Tapi jgn risau kerana yg kami makan bukan sirip jerung yg betul. Cuma yg artificial. yg ori mahal ma.

    ReplyDelete
  12. wlupun hari ibu
    hari anak
    bapak tetap kena bayar
    sbb hari hari hari bapak..

    hahaha..
    epy father day.

    ReplyDelete
  13. ooo.. nilah "bende" yang dimaksudkan tu. makan² tu ko yg bayar ke? aku tak rasa kesian kat ko, sebab aku rasa ko dapat "balasan" yg lebih hebat selepas tu kut. ngeh3..

    ReplyDelete
  14. harap2 adam tak panas makan sup jerung itu ngeh3x

    ReplyDelete
  15. hari anak, bapa yang bayar.
    hari ibu, bapa yang bayar.
    hari bapa, bapa yang bayar..
    ngeh..ngeh..ngeh..

    ReplyDelete
  16. aku setuju dgn kak pahhh! hahaha. kata ketua kuarga khannn???

    ReplyDelete
  17. kuIna,
    Kalau mcm tu biarlah setahun sekali aje hari bapak. Hari2 lain tu jadikan hari ibu - biar ibu masak keh3x

    PenyuBiru,
    Aku tak belanja makan pun aku dapat 'balasan' ngeh 3x

    Bukan saja ko tak akan rasa kesian dgn aku malah ko akan jeleskan aku hehehe

    NL,
    Adam makan sikit aje tentu tak panas. Aku yg makan semangkuk ni pun ok aje. hehehe

    kak pah & tijah,
    Aku kan bapa mithali.
    Tapi sama juga dgn sebahagian kaum ibu.
    Hari anak dia masak
    Hari bapak dia masak
    Hari ibu pun dia masak

    ngeh3x

    ReplyDelete
  18. Haaaaa habis semangkuk YB makan... pastu tak panas... tak power lah sup ikan jerung tu...

    dengar nama jer gerun! huhuhu oOoooO patutlah sirip ikan jerung tiruan rupanya....

    aaa lupa nak ucap selamat hari lahir buat Haizam... ok ni pakcik nak ucap, SELAMAT HARIL LAHIR pada Haizam semoga jadi jadi manusia yang berguna dan berjasa pada ayah dan bonda kamu... rajin2 belajar jgn dok layan sangat PS2 hehehe...

    *pakcik pun layan ps2... nak lawan winning eleven meh la sini heheee

    ReplyDelete
  19. selamat ari apak tuk ko yek...
    aku tau ko apak yg baik..ahaks

    ReplyDelete
  20. happy belated besday buat Haizam

    umor awak sama dengan umor anak dara Antie pB

    ReplyDelete
  21. YB ...

    bila lak nak belanja pB nie ????


    Hari tu dah tak jadi ....

    ReplyDelete
  22. ..aku dtg awal pg mcm ni jgn komplen pulak...
    Sambil buat kerja kejar date lina...11 kali try masuk sini...





    Tak gitu...nanti majok...

    Wangsul disek..

    ReplyDelete
  23. opss..salah eja..
    'date line' jadi 'date lina' pulak....he..he..

    Haizam ni ke bakal mantu ku tu?

    ReplyDelete
  24. NL,
    kalau aku makan yg ori bukan saja harganya mahal tp nampak sgt aku ni tak cinta kpd haiwan terancam hehehe

    Haizam cakap terima kasih. Dia ajak Pakcik lawan PES sbb dia terer main game tu. Ada berani?

    kapten,
    silap2 jerung yg makan kita. Ko lanun kat laut takkan tak pernah jumpa jerung ngeh3x

    INTAN,
    Terkesima aku kejap bila ko cakap mcm tu. hehehe

    pB no 1,
    wsalam

    pB no 2,
    Terima kasih.

    pB no 3,
    Haizam pun cakap TQ. Mereka sama2 ambik UPSR tahun lepas.

    pB no. 4,
    insyaAllah bila2 saya ada di Shah Alam dan ada masa lapang, saya roger awak.

    ckLah,
    Saya terharu kerana awak sudi meluangkan masa di awal pagi utk memberi komen. Sungguh ni.

    Kesian awak ke try sampai 11 kali.

    ckLah lagi,
    Mula2 tadi saya ingat awak kena kejar dek Lina emak adam. rupanya dateline. hehehe

    Haizam tu lah bakal menantu awak. Kami book si Nuha tu hehehe

    ReplyDelete
  25. eh apa pulak tak berani cakap jer win 11, pes, fifa09 semua terer!

    yang penting, Man United... huhuuhuhu

    ReplyDelete
  26. NL,
    Sorry tak perasan komen ko ni.

    Ok on. Haizam fanatik Barca. Ko MU jadi.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails