Friday, May 29, 2009

Demi Seorang Cikgu

Petang tadi aku rasa letih dari biasa. Mungkin kerana hari ini aku ada banyak temu janji dan terpaksa berkejar2 (bukan bekejar-kejaran) antara Nilai, Shah Alam, Mont Kiara dan Damansara Heights menghadiri taklimat, berjumpa klien dan konsultant. Beginilah kerja aku. Mungkin juga aku masih keletihan kesan dari perjalanan ke Perak semalam.

Petang tadi semasa aku sedang terfikir untuk berehat sebentar sementara menunggu waktu Maghrib, Atikah anak aku yg menjadi ustazah sandaran meminta tolong aku menghantarkannya mencari barang untuk hadiah hari guru esok di sekolahnya. Demi seorang guru, aku gagahkan juga membawa dia mencari barang utk bertukar2 hadiah sesama guru esok.

Aku ke tempat ni

Pusat beli belah yg baru beberapa bulan dibuka. Hanya sepelaung dari rumah kami

Atikah sedang mencari barang yg sesuai

Cik adik ni cekap membalut hadiah - cantik pula cara dia membungkus macam org nya jugak hehehe

Kepada semua guru2, selamat bercuti!

38 comments:

  1. errr... saja nak cantas incik penyu yg biru tu..

    mana dia??

    hikkksss.. mlm keliwon patutla

    ReplyDelete
  2. shoppin complex tu setengah pelaung je dr rumah aku..
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    hikkkssss...

    tak berkenal2an ke dgn cik adik pembungkus hadiah tu?? ooppppppsssss lupa... ada anak dpn mata...

    hikkkkkkssssss...

    ReplyDelete
  3. cess!!

    (sambil betulkan kain pelikat.lalala)

    ReplyDelete
  4. aiii? apsal lambat sgt beli hadiah hari guru.

    ReplyDelete
  5. Ah ya...Tapah tu tempat teman ngaji dulu-dulu

    ReplyDelete
  6. salam..uikss...dah nak Gawai baru sambut hari guru ker ehhehee...ni anak yg lepas SPM hari tu ke YB...so apa plan dia sambung belajar?

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. hmmm eloklah sangat...
    bapa nya yang jadi photographer hehehehehee

    ReplyDelete
  9. penat2 pun sempat publish 1 N3...hebatnya....siap gan upload gambo..hehe

    ReplyDelete
  10. untung cikgu byk dapat hadiah dari murid2 dan kawan2 sendiri. Bila agaknya blogger nak buat camtu ye? Jom Yb kita tukar2 hadiah. Apa agaknya yg Kak Lina suka ye?

    ReplyDelete
  11. salam YB..

    bgtu luhurnya yb thdp anak, n jg guru..

    'TERIMA KASIH' - krna mhargai guru.

    wslkm.

    *teman mgkin balik ke jb cuti sklh ni..
    :)

    ReplyDelete
  12. patut ko rajinnnnnn jer teman anak gi cr hadiah kan bangggg???

    ReplyDelete
  13. hahaha...sempat lg tu jeling2 si pembungkus hadiah

    ReplyDelete
  14. baguih laaa..kalu semua org menghargai guru mcm YB ni...

    ReplyDelete
  15. aku kabo dah...hari guru ni setahun harinya. selamat semua hari

    ReplyDelete
  16. abahnya tu bukan nak ambil gambar anak tuuu.... nak ambil gambar yg tengah bungkus hadiah sebenarnya... huhuhu

    ReplyDelete
  17. guru pendidik anak bangsa...selalu sgt aku terlupa bab tu...huhh

    ReplyDelete
  18. kts,elok jugak ko cantas Mr Penyu tu. sekarang dia kena start dari 0 balik hehehe

    kts lagi,aku tahu rumah ko dekat dgn shopping kompleks tu. Tak payah laung, bisik aje pun boleh hehehe

    takkan ko jeles aku nak berkenalan dgn cik adik pembungkus hadiah tu?
    Potongan badan dia dgn potongan ko lebih kurang. Muka dia pun ada iras2 muka ko. Cuma tahi lalat dia atas bibir tapi tahi lalat ko kat tempat lain larikks.

    PenyuBiru,:)

    PenyuBiru lagi,Sambutan Hari Guru ditunda ke hari ini kerana hari tu ada mid year exam. Lagipun hari ni kan dah nak cuti sekolah. Boleh celebrate sakan. hehehe

    Jari Basurek,Awak belajar di mana kat Tapah tu?

    ReplyDelete
  19. arsaili,Masa Hari Guru tempohari kebetulan sekolah dia ada mid year exam. itu yg tunda sampai hari ni.

    Betul Atikah yg ambil SPM tahun lepas. Dia akan sambung belajar di UiTM 27/6/09 mengambil CAT. Boleh baca n3 tentang tu pada n3 sy bertarikh 8/5/09 kalau rajin.

    TMFH,Dah bawa kamera tu kalau nampak subjek yg menarik rugi kalau tak ambik gambar hehehe

    Intan,Saya tak nak kecewakan mereka yg rajin melawat blog ni hehehe

    psst - sebenarnya saya dah tidur dulu lepas balik dari kenduri di surau sebelum bangun balik utk buat n3 ni huhuhu

    juliet,cadangan yg baik. Jom kita tukar2 hadiah. Ko nak tukar dgn aku ke dgn mak adam?

    amal,wsalam. Saya sentiasa menghargai sumbangan guru2 kerana mendidik saya, anak2 kami dan anak2 bangsa.

    Selamat bercuti. Berapa lama amal akan berada di JB? Minggu depan mungkin saya ada kerja sikit di Pontian.

    Tijah,alah ko jeleslah tu. Aku tak tahupun ada awek cun kat situ. Kalau tak, tak payah aku ronda2 kat dlm kedai tolong cari hadiah. Aku tunggu aje kat tempat bungkus hadiah tu sampai Atikah datang wakakaka

    Ms Lilies,bukan setakat jeling2 - pandang tepat kakaka

    kuIna,boleh, boleh. Bila ko nak dtg KL bawalah sekali hadiah tu ngeh 3x

    ReplyDelete
  20. tchersally,ramai ibubapa yg menghargai guru2 ni. Saya ni apalah sgt.

    Jadike nak makan nasi ambeng esok? Jom saya belanja!

    Mak Su,kan Atikah sekarang ni guru hehehe

    ONE ZABA,betullah ko cakap sbb ko bercakap dr pengalaman.

    Shifu,sekurang2nya dapat jugak ko tengok gambar dia hehehe

    nahmy,kita selalu kena ingat perkara ini supaya kita ingat pula jasa guru2

    ReplyDelete
  21. anak2 YB tak merengek nak belikan present utk cikgu2 dorg??

    ReplyDelete
  22. Chekgu BH,Mereka dah beli hadiah utk guru2 mereka hari tu. Hari ni cuma bawak jajan, air botol, dan nuggets. Saya yg hantar pegi hypermarket malam Khamis hari tu.

    Pg tadi sy jugak yg hantar pegi sekolah sbb berat nak bawak.

    ReplyDelete
  23. salam..ooo dah pernah baca entry tu...so bagus la..pilihan yg bagus tu..dulu ramai my fren ambil benda ni especially chinesekt private college. Even malay friends dulu ramai gi Kolej Poly-Tech MARA untuk ambik course ni kalau tak silap.

    ReplyDelete
  24. arsaili,ini salah satu cara nak dpt ACCA. Di Msia kerajaan hanya menawarkan di UiTM saja kursus CAT ni. Tapi di private college mmg banyak.

    Di UiTM pun cuma utk 100 org lebih sikit saja utk satu intake.

    ReplyDelete
  25. YB ... tahi lalat KTS tu kat ner...
    cam menarik jer...

    nih yang musykil sekali lagi nih...
    cam ner YB buleh tahu... ermmmmmm

    ReplyDelete
  26. amboi yb..sempat lagi usyar pekerja kat situ yek..hehehe :p

    ReplyDelete
  27. TMFH,Tiba2 ko berminat nak tahu ni. Ko kenalah tanya kts sendiri ngeh3x

    Cinta Cukulet,Mana ada saya usha budak tu. Setakat mengagumi kebolehan dia membungkus hadiah dgn cantik dan cepat.

    ReplyDelete
  28. YB,
    esok dah start reunion tu..till Monday..ermm

    ReplyDelete
  29. bestnya jadi cikgu

    dapat hadiah
    cuti panjang

    ReplyDelete
  30. tchersally,Pukul berapa nak bertolak ke D'Village? Pagi ni kalau nak pegi makan nasi ambeng kat Keramat sempat lagi rasanya. Dari rumah kakak sally ke Keramat bukan jauh mana.

    Roger saya kalau jadi.

    kapten,Semalam Atikah dan ustazah2 lain sampai tak cukup tangan nak bawak balik hadiah dari murid2.

    Hari ni mereka dan guru2 lain dah mula cuti 2 minggu. gaji tetap jalan huhuhu

    ReplyDelete
  31. YB ko ni nak nemankan anak ke nak cuci cuci mato. Oo mak adam!! ko tengok yb ni ha...

    ReplyDelete
  32. kakpah,bukannya sengaja kakpah. dah tertengok nak macamana? hehehe

    ReplyDelete
  33. haaaa tak nak lah tanya karang free2 jer kena pelangkung! huks...

    ReplyDelete
  34. TMFH,takkan ko kena sekali dah takut? hehehe

    ReplyDelete
  35. ya cigu dapat cuti 2 minggu oooooo

    ReplyDelete
  36. haruan tasek,cuti pun ada yg kena buat kerja. Atikah esok kena ke sekolah huhuhu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails