Friday, April 10, 2009

Tengok apa saya dapat ni

Selepas solat Jumaat tadi ada van poslaju datang ke rumah saya. Ada bungkusan utk saya rupanya. Ini dia bungkusan itu.


Setelah saya buka pembalutnya, ada kotak di dalamnya.

Takkan telefon kot? Di luar bungkusan ada tertera perkataan 'makanan'. Jadi tentu bukan telefon.

Nak tahu apa bendanya? Tengok di bawah ni













Ya 3 biji mangga sala.

Siapa yg hantar? Rakan blogger. Siapa?

Klip di sini

38 comments:

  1. kuah rojak buat cicah, kuina tak antar sekali ke.

    ReplyDelete
  2. uihh sedapnya..cicah kicap je hehe

    ReplyDelete
  3. Alaaaa.... best err....
    keliur air liur nih....
    .
    .
    .
    Nak jugak...
    .
    .
    .
    Jam2 nih jugak terasa mengandung & mengidam...kekekeke

    ReplyDelete
  4. time nih yg aku rasa nyesal cek blog ko nehhh.. huhuhuhu....

    agak2 mangga tuh elok lagi tak sampai labor day nanti kalo aku nak bawakan rojak mak bee kt korang??? elok tak? tak?

    ReplyDelete
  5. pehh... best je tengok.. manes dak YB?? ke masam?? kalo masam takmoh aa... Hohohohoh :P :P

    ReplyDelete
  6. baru tadi minum manggo juice.. kenapa tak ada yg nak pos ke BTR ya ? hehe

    ReplyDelete
  7. erk! aku mengidam... lama x makan mangga manis

    ReplyDelete
  8. kepada semua pengomen,
    terima kasih kerana sudi komen. Esok ajelah saya balas ya. Dah malam nak tido ni hehehe

    ReplyDelete
  9. kawe baru balik mesyuarat kabinet... murah rezeki org yg kirim mangga tu

    ReplyDelete
  10. bro YB, sedap kita2 yg melihatnya...sedap lg org yg memakannya...

    ReplyDelete
  11. hik3..rasa cam klakor lah plak hantar buah mangga by pos. seb baik bukan pos buah durian.hehe

    ReplyDelete
  12. kuah rojak makbee dh beli tp x muat kotak lak...

    ReplyDelete
  13. ONE ZABA,
    kuina nak hantar tapi tak muat kotak katanya. Jgn jeles hehehe

    Cinta Cukulet,
    nampaknya kena cicah kicap + gula ajelah sbb kuah rojaknya takde. Itupun sodap hehehe

    dcrysz,
    lebih baik makan takut 'ngences' pulak nanti hehehe

    sakura,
    datanglah sini. pat pat siku lipat

    joegrimjow,
    ini mereka panggil mangga sala. Sedap dimakan masa muda. Kalau dah masak bertambah masam
    You boleh klik link yg saya sediakan utk tahu sapa yg bagi.

    cik konfius,
    itulah lama tak dtg. Mentang2 cuti seminggu.
    Ko kata nak jumpa kts Rabu baru ni nak hantar kuah rojak tu. Apa dah jadi. Kalau ko hantar labor day pun ok jugak. Nnt aku suruh kuina hantar mangga lagi! ngeh ngeh ngeh.

    Akmal,
    mangga tu yg ada kelas atau ko yg ada kelas sbb tengah exam? hehehe

    syah shah,
    tak tahu lagi. Tghari ni baru nak dikorbankan. Kalau nak rasa dtg lah. Aku simpankan utk ko yg kecik tu hehehe

    zino kena kamcing dgn kuina. Belakang rumah dia pokok mangga dia tak berhenti2 berbuah.

    kapten,
    dah berapa bulan ko mengandung? hehehe

    Shifu,
    ko mesyuarat kabinet ke mesyuarat nak buat kabinet utk mem ko? hehehe

    nahmy,
    betul tapi yg lebih penting tanda persahabatan walaupun di alam maya aje.

    PenyuBiru,
    ko jeles ke?
    Lepas ni kuina nak poskan belacan Kuala Perlis pulak. hehehe

    ReplyDelete
  14. kuina,
    takpelah kalau tak boleh nak hantar kuah rojak tu. Awak bagi mangga tu pun saya dah bersyukur. Terima kasih daun keladi.

    juliet,
    kalau ko nak rasa boleh datang. Aku simpankan separuh dari yg besar tu. Yg kecik aku nak bagi syah shah kalau dia datang.

    ReplyDelete
  15. Hohohohoh takpa laa YB... Saya lebey suka makan mempelam yang masak dan manis je... Hihihihih

    Buah yang masam-masam nih saya tak layan... Kecuali masam tomyam dan kuah pasta serta jus.... Hahahahah :P :P

    ReplyDelete
  16. ahhhhhhhh...

    kenapa aku rasa sesuatu....
    huhuhuhuhuhuhu















    ai jeles bang...
    huhuhuhuhu... sampai ati abang ...
    huhuhuhuhuhu...

    lepaskan saya sekarang juga....

    ReplyDelete
  17. waaa...
    harummanis titipan dari utara...
    nk jugak!

    ReplyDelete
  18. YB...kalau takut saya 'ngences'... bak lah sebijik....
    leh laaa.... leh laaa.... leh laaa..

    ReplyDelete
  19. haha.
    cute gile!!

    hai bro.
    lama nurul x singgah sini. :)

    ReplyDelete
  20. syah shah,
    Aku dah makan tadi sebijik. Ko tak payah dtglah kalau ko cuma nak yg manis. Aku makan cicah kuah rojak Mak Bee - syoknya.
    Tomyam masam ko suka pulak?

    ReplyDelete
  21. 13may,
    mmg best. Rugi kalau tak rasa hehehe

    kts,
    takkan ini pun ko nak jeles. Jom kita makan mangga tu sama2 ahaks.

    Kalau aku lepaskan ko nak kemana? Takkan dgn ...

    dgn ...

    dgn. . .

    auawww muaheheh

    Chekgu BH,
    yg kuina poskan tu jenis sala bukan harummanis. Chekgu kena ayat kuinalah kalau nak jugak hehehe

    tasik,
    mari mari ada sebijik yg aku nak kasi syah shah tapi dia tak nak tu ko bolehlah ambik.

    dcrysz,
    ko kongsi dgn Tasik boleh ya? Kan sama2 duduk Melaka.

    Nurul,
    cute ke solid?

    Selamat kembali hehehe

    ReplyDelete
  22. JP,
    Perlis kan banyak buah mangga. Rezeki tanda ingatan dari kengkawan.

    ReplyDelete
  23. lepaskan saya.. lepaskan...

    lebih baik dgn auuuwwwww drpd buaya darat :P

    ReplyDelete
  24. kts,
    sedangkan lidah lagi tergigit. Tapi ingat apa pesan Kak ckLah ko?

    hehehe

    ReplyDelete
  25. YB...
    Leh laa.... nanti saya janji ngan tasik makan kat Majlis perasmian Maidin...kekekekke

    ReplyDelete
  26. pesan ckLah yg mana??

    banyak sgt...

    aku tak penah tergigit lidah :P

    ReplyDelete
  27. dcrysz,
    bila majlis tu? apasal tak bagi tahu awal. Kalau tak boleh saya serbu hehehe

    kts,
    tak kisahlah yg mana satu - semua pesan ckLah tu baik sbb dari pengalaman dia yg luhur. Serius.

    Anak dara naif mcm ko mcmana nak tergigit lidah hehehe

    ReplyDelete
  28. wa.... bestnye dpt mangga...

    ngidamsss ke

    ReplyDelete
  29. syareena,
    mmg best dpt mangga kerana tak sangka kawan blog sanggup poskan dari Perlis.

    Tak lah saya ngidam tapi dah ada tu makan aje lah hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails